СПОДЕЛЕНО ПРОСТРАНСТВО НА САМОТНИЯ РОДИТЕЛ

Проектът е насочен към създаване на групи за взаимна подкрепа на самотни родители чрез провеждане на интерактивни срещи.

Представяме ви един проект на фондация „Марта и Мария“, финансиран от Бългаския фонд на жените, с който си поставяме за цел да изградим пространство за споделяне на проблеми и предоставяне на подкрепа на самотни родители.

В проекта са предвидени срещи, на които ще бъдат дискутирани социалните и личностните проблеми на самотния родител. Ще бъде представена полезна информация, свързана с правното положение на самотния родител, както и с неговата социална и общностна подкрепа. Акцентът ще бъде върху личностното преживяване на самотния родител и проблеми във взаимоотношенията. Срещите ще се водят от двама психолози.

Нашият проект е адресиран към проблема за стреса и изолацията, на които самотни родители са подложени. Най-често в това положение се оказват самотните майки.

Животът в големия град се оказва сериозно предизвикателство при отглеждането на дете, особено от самотен родител, както и липсата на подкрепяща среда за хора в подобно положение.

Надяваме се да създадем основите за продължаващо сътрудничество и подкрепа на общности от самотни родители. Намаляването на усещането за изолираност и самота в отглеждането на детето може да допринесе за намаляване на стреса и тревожността. Очакваме да се създаде социална мрежа за подкрепа, която да представя и защитава потребностите на самотните родители, да инициира и отстоява законови положения, които облекчават и подкрепят самотния родител.

Ако имате желание да се включите в групите за подкрепа или просто да дадете вашето мнение по въпроси, свързани с положението на самотните родители в България, попълнете нашата анкета.

Share This:

3 thoughts on “СПОДЕЛЕНО ПРОСТРАНСТВО НА САМОТНИЯ РОДИТЕЛ”

  1. Много полезна инициатива! Благодаря Ви! Ще се възползвам от нея!

  2. Смятам анкетата за полезна и смислена. Разбира се, най-добре е детето да се отглежда от двама родители, но когато това е невъзможно, майката трябва сама да поеме кръста си и да изгони бащата, ако той е безотговорен, пие, вдига скандали, тормози семейството, играе хазарт, има любовница, не работи и не носи пари вкъщи. Съжителството без брак и нежеланата бременност трябва да се избягват. Съвсем друг е въпросът, ако бащата е починал. Самотните родители трябва да се обединяват, за да се подкрепят помежду си и да си помагат.

  3. Мещастно стечение на обстоятелствата – развод, несключен брак и т.н.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 × 5 =